NEA

Porsche: Οι μπαταρίες δεν ταιριάζουν στις Boxster και Cayman

Aν και η Porsche κάνει δοκιμές τον τελευταίο καιρό με διάφορες ηλεκτρικές Boxster, τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος  Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρίας Dr. Michael Steiner σε βρετανικό περιοδικό τα θέματα είναι πολλά και το κυριότερο από αυτά είναι ο όγκος και το βάρος των μπαταριών που δεν ταιριάζουν σε μία σπορ κατασκευή. Και παρόλο που στα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως η Taycan, κάτι τέτοιο δεν έχει και τόσο μεγάλες επιπτώσεις, το έξτρα βάρος σε ένα μικρό διθέσιο σπορ μοντέλο όπως η Boxster δεν οδηγεί σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Απ΄ότι φαίνεται πως υπάρχουν σοβαροί ενδοιασμοί για το κατά πόσον αυτή η τεχνολογία ταιριάζει με τα σπορ μοντέλα της. Εντούτοις η Porsche δεν έχει άλλη επιλογή και θα συνεχίσει το πρόγραμμα των ηλεκτρικών μοντέλων της, ετοιμάζοντας ένα μικρότερο SUV για το 2021 (μάλλον την ηλεκτρική εκδοχή της Macan).

Τα ευχάριστα νέα για τους petrolheads είναι πως οι συμβατικές εκδόσεις των Boxster και Cayman θα συνεχίσουν να υπάρχουν για μία ακόμη τουλάχιστον γενιά. Ακόμη και αν δούμε ηλεκτρικές εκδόσεις θα συνεχίσουν παράλληλα και αυτές της βενζίνης, έστω και ε βαριά υβριδική τεχνολογία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!