ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί η Pirelli θα καταστρέψει 1.800 λάστιχα;

Δεν μιλάμε για απλά λάστιχα αλλά για αυτά που θα είχαν στην διάθεσή τους οι ομάδες της F1 στο GP της Αυστραλίας.

Μετά την αναβολή του Grand Prix της Αυστραλίας αλλά και των υπόλοιπων τριών (σε Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, και για να δούμε αν θα ακολουθήσει και άλλο) η Pirelli πρέπει να καταστρέψει τα 1.800 λάστιχα που είχε κατασκευάσει αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη πίστα. Και αυτό επειδή τα συγκεκριμένα λάστιχα είχαν ήδη τοποθετηθεί στις ζάντες και δεν επιτρέπεται η αφαίρεσή τους. Τα λάστιχα αυτά θα ανακυκλωθούν ως καύσιμο στο εργοστάσιο τσιμέντου στο Oxfordshire.

Μικρό το κακό για τα λάστιχα της Pirelli, αλλά μεγάλο για τον Formula 1 που βλέπει το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να ξεκινά τον Ιούνιο με πρώτα GP του Καναδά ή του Μπακού. Εφόσον η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει σταθεροποιηθεί, όπως ελπίζουμε το νωρίτερο όλοι μας. Επίσης εξετάζεται η περικοπή της καλοκαιρινής διακοπής τον Αύγουστο.

Το Μονακό ίσως να μην πραγματοποιηθεί φέτος αφενός διότι το πριγκιπάτο δεν πληρώνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή του και αφετέρου επειδή το στήσιμο της πίστας μέσα στην πόλη δεν επιτρέπεται άλλη περίοδο. Από την άλλη, το GP της Ολλανδίας θα μπορούσε να γίνει Αύγουστο.

Η Mercedes είχε υποκινήσει τις έρευνες για την Ferrari και τις πιθανές ζαβολιές που έκανε με την ροή καυσίμου στον πολύ δυνατό κινητήρα. Τελικά φαίνεται πως οι δύο ομάδες τα βρήκαν και η Scuderia ίσως μέχρι τον Ιούνιο να έχει καταφέρει να βελτιωθεί.

Τέλος, αυτό που σίγουρα δεν έλειπε είναι η άποψη του Bernie Ecclestone που λέει πως ο Hamilton δεν πρέπει στο τέλος της σεζόν να αφήσει την Mercedes και να πάει στην Ferrari. Και αν η Mercedes αφήσει την Formula 1, τότε τι γίνεται;

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!