NEA

H Renault θα ρίξει στην αγορά ένα φτηνό ηλεκτρικό SUV

Τα αρχικά πλάνα προέβλεπαν την παρουσίασή του στα τέλη του 2020 αλλά η πανδημία του κορωνοϊού μεταθέτει τ ντεμπούτο για του χρόνου.

Πέρα από την Dacia που μέσα στην επόμενη διετία θα αποκτήσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και στην Renault θέλουν ένα οικονομικό SUV μηδενικών ρύπων. Οι Γάλλοι δεν θέλουν απλά να ρίξουν στην αγορά ένα ηλεκτρικό λόγω εκπομπών ρύπων, αλλά να έχει και τιμή κοντά σε ένα συμβατικής τεχνολογίας SUV με στόχο και τις καλές πωλήσεις.

Έτσι, το ηλεκτρικό SUV της Renault αναμένεται να μην είναι μεγαλύτερο από το Captur. Οι πρώτες πληροφορίες που αναφέρει γαλλικό έντυπο θέλουν το νέο αυτό SUV να βασίζεται πάνω στο City K-ZE, το οποίο πολύ σύντομα θα έρθει στην Ευρώπη (και με τα σήματα της Dacia). Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV και θα είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα super mini αλλά και ελαφρά μικρότερο από το Captur.

Το νέο αυτό μοντέλο που έχει εσωτερικό κωδικό BCB θα έχει αρκετές εκδόσεις κινητήρων και μπαταριών, με την κορυφαία εξ αυτών να φημολογείται ότι θα έχει θεωρητική αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Πάντως, η Renault σχεδιάζει και ένα μεγάλο ηλεκτρικό στο μέγεθος του Kadjar, ενώ ήδη διαθέτει τα Twingo Z.E., Zoe κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!