NEA

Ένα πανάκριβο ρολόι με κινητήρα W16 από Bugatti!

Η Jacob & Co  συνεργάζεται από πέρυσι με την Bugatti παρουσιάζοντας αρχικά το Twin Turbo Furious και στη συνέχεια το Epic X Chrono.

Τώρα η αμερικανική εταιρία επανέρχεται με ένα μοντέλο, το Bugatti Chiron Tourbillon που είναι εμπνευσμένο από το πασίγνωστο γαλλικό hypercar. Πρόκειται για ένα ρολόι που όπως λέει και η ονομασία του βασίζεται στην τεχνολογία tourbillon (που σημαίνει ανεμοστρόβιλος στα γαλλικά).

Μία πατέντα του Abraham-Louis Breguet ο οποίος παρουσίασε το πρώτο ρολόι tourbillon χειρός στον κόσμο δύο χρόνια αργότερα. Τα tourbillon ρολόγια επιδεικνύουν τον μηχανισμό από το καντράν και όχι από την πίσω πλευρά με την αέναη συνεχής κυκλική κίνησή, ενώ απλά είναι πανάκριβα!

Εννοείται πως και αυτό της Chiron έχει ειδική σχεδίαση, πολλά σημεία μας παραπέμπουν στο hypercar, η κάσα του είναι από τιτάνιο, περιμετρικά υπάρχει ζαφείρι, οι διαστάσεις του είναι 52×44 χιλιοστά, αποτελείται από 578 κομμάτια. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχει και δευτερεύον μηχανισμός που προσομοιώνει τη λειτουργία ενός W16 κατασκευασμένο από κρύσταλλο (με 16 πιστόνια-μινιατούρες τα οποία μάλιστα κινούνται πάνω-κάτω χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό σαν στρόφαλος).

Μάλιστα υπάρχει και σύστημα απόσβεσης για τους κραδασμούς. Κάπως έτσι δικαιολογούνται τα περίπου 255.000 ευρώ που κοστίζει. Σε ελάχιστα κομμάτια…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!