NEA

H Bugatti Chiron Pur Sport… ξεμουδιάζει στην πίστα!

Μετά από ένα lockdown ελέω κορωνοϊού οι μηχανικοί της Bugatti έβγαλαν την Pur Sport για ένα διήμερο δοκιμών στην πίστα Bilster Berg.

Συγκεκριμένα, στην τεχνική γερμανική πίστα οκτώ μηχανικοί της Bugatti δοκίμασαν δύο πρωτότυπες Chiron Pur Sport. Πρόκειται για μία ειδική έκδοση με hardcore στήσιμο που θα παραχθεί 60 φορές στην τιμή των 3 εκατομμυρίων ευρώ και οι φήμες λένε πως με την Pur Sport οι Γάλλοι έχουν βάλει στο μάτι κάποια ρεκόρ στο πασίγνωστο Nürburgring.

Σε σχέση με την απλή Chiron η Pur Sport θα είναι ελαφρύτερη έως 20 κιλά, θα έχει καλύτερη αεροδυναμική «φόρτιση», η ανάρτηση θα έχει πιο σφιχτά ελατήρια (κατά 65% μπροστά και κατά 33% πίσω), νέα ειδικά εξελιγμένα Michelin Sport Cup 2R κ.α.

Σχετικά με τον W16 των 8 λίτρων ο «κόφτης» θα έχει ανεβασμένο όριο στις 6.900 rpm (αύξηση κατά 200 rpm, ενδεχομένως να προκύψουν και μερικά παραπάνω -από τα 1.500- άλογα) και με πιο πυκνή κλιμάκωση κιβωτίου.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!