ΑΓΩΝΕΣ

Από άλλο -ψηφιακό- κόσμο αυτό το Fiat 131 Abarth Rally!

Οι Ιταλοί γνώρισαν ένδοξες μέρες στα ράλι. Ανάμεσα σε αυτές και με την Abarth στα χέρια των Markku Alen και Walter Röhrl.

Βασισμένο στο γνωστό «μιραφιόρι» το Fiat 131 Abarth Rally είχε γράψει την δική του ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι κατακτώντας τρία πρωταθλήματα κατασκευαστών τις χρονιές 1977, 1978 (είχε νικήσει το Ακρόπολις με τον Röhrl, το πρωτάθλημα οδηγών με τον Alen) και 1980 (εδώ το οδηγών το πήρε ο Röhrl).

Την εποχή εκείνη για να πάρει την ομολογκασιόν ως Group 4 το Fiat 131 Abarth Rally (το αγωνιστικό έφτανε περίπου τα 240 άλογα) έπρεπε να κατασκευαστεί 400 φορές και άφησε το δικό του στίγμα.

Πιθανότατα τον Gabriel Nemeth να μην τον γνωρίζετε αλλά απασχολείται ως σχεδιαστής στην Mercedes-Benz. Και δεν κρύβει μήτε το πάθος του για τα ιταλικά αγωνιστικά, μήτε το ταλέντο του μέσα από τις ψηφιακές εικόνες για ένα σύγχρονο αγωνιστικό «μιραφιόρι» στα χρώματα της Alitalia ξυπνώντας όμορφες μνήμες.

Σχετικό-άσχετο: Εντύπωση μου προκάλεσε πως σε αναζήτηση που έκανα βρήκα στο car.gr μία αγγελία για ένα που πωλείται για 40.000 ευρώ.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button