NEA

Facelift με mild hybrid κινητήρες για το Kia Rio

Το value for money μοντέλο της Kia αποκτά ήπια υβριδική τεχνολογία στα 48 Volt και το απαραίτητο φρεσκάρισμα.

Με περίπου τρία χρόνια παρουσίας στους δρόμους το μικρομεσαίο της Kia περνά από ένα facelift που κατά τα ειωθότα περιλαμβάνει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες κ.α. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι σημαντικές με μία νέα touch-screen 8,0’’ (η βασική είναι στις 4,2’’), νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, νέο πίνακα οργάνων κ.α.

To Rio έχει την τιμή να είναι το πρώτο Kia που λανσάρεται με ήπιο υβριδικό 48βολτο σύστημα EcoDynamics+ σε βενζινοκινητήρα (υπάρχει diesel στο Sportage). Πρόκειται για το τρικύλινδρο 1.0 T-GDi σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 και 120 ίππους. Η ισχύς του, στην προκειμένη περίπτωση θα παραμείνει ίδια.

Το mild hybrid σύστημα προσφέρει έως 16% περισσότερη ροπή και μείωση κατανάλωση έως περίπου 10%. O μη υβριδικός κινητήρας του 1.0 λίτρου θα είναι και αυτός διαθέσιμος με ένα νέο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και έξτρα το διπλοσύμπλεκτο των επτά σχέσεων ενώ θα υπάρχει και ένας ατμοσφαιρικός των 1.2 λίτρων με απόδοση στους 84 ίππους.

Επιπρόσθετα θα υπάρχουν τρία οδηγικά προφίλ (τα Normal, Eco, Sport). Εξίσου σημαντική είναι η προσθήκη των πιο πρόσφατων συστημάτων υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist), ανίχνευσης τυφλού σημείου (Blind Collision Warning), διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist) κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button