NEA

Αναβάθμιση στα σημεία για την BMW Σειρά 5

Από το προγραμματισμένο της facelift περνά η Σειρά 5 της BMW αποκτώντας την απαραίτητη φρεσκάδα και αναβαθμισμένα μοτέρ.

Σχεδιαστικά η νέα Σειρά 5 κινείται στο πρότυπο ενός facelift, όπως το ορίζει η μεγαλύτερη Σειρά 7 αφού από αυτή προέρχονται αρκετά στοιχεία. Η μάσκα έχει ελαφρώς μεγαλώσει, οι προβολείς έχουν γίνει πιο λεπτοί, υπάρχουν στάνταρ LED, προαιρετικά τα λέιζερ κ.α. Οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες έχουν προσθέσει 2,7 εκατοστά μήκους στην Sedan και 2,1 εκατοστά στην Touring.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές αφορούν στα σημεία και επικεντρώνονται γύρω από την touch-screen των 10,25’’ (ή τη προαιρετική 12,3’’) που υποστηρίζεται από το νέο λειτουργικό BMW Operating System 7.

Σημαντικότερα είναι τα νέα για τη πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα με ήπια υβριδικά 48βολτα συστήματα που ανάλογα με τις περιστάσεις προσφέρουν έξτρα ισχύ 11 ίππων. Η γκάμα της νέας Σειράς 5 προσφέρει τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις και τρεις πετρελαιοκίνητες με την βασική να είναι η 520i (με 184 ίππους) και να φτάνουμε στην M550i (με τους 530 ίππους). Αργότερα θα παρουσιαστεί και η M5.

Στην γκάμα των κινητήρων η νέα Σειρά 5 έχει όλα της τα σύνολα με mild hybrid τεχνολογία που προσφέρει περιστασιακά 11 ίππους επιπλέον. Οι εκδόσεις των κινητήρων είναι τρεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Από την εισαγωγική 520i με τους 292 PS έως την M550i με τους 530 PS. Φυσικά υπάρχει και η Μ5 που θα παρουσιαστεί αργότερα. Σε ότι αφορά την ανάρτηση πέρα από τη στάνταρ εκδοχή της υπάρχει η ανάρτηση Μ, η ενεργή ανάρτηση Μ και η Μ Professional με ενεργό περιορισμό των κλίσεων.

Νέα είναι η plug-in υβριδική 545e με εξακύλινδρο 3,0 lt με 286 ίππους που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων. Συνδυαστικά η απόδοση είναι στους 394 ίππους και τα 600 Nm με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 57 χιλιόμετρα σε ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα. Συνεχίζει κανονικά, τόσο ως Sedan όσο και ως Touring (στέισον), η επίσης plug-in υβριδική 530e με ισχύ στους 292 ίππους (από 252). Το λανσάρισμα της νέας Σειράς 5 ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button