NEA

Mercedes-Benz: Ανανέωση και νέοι κινητήρες και τις E-Cabrio & E-Coupe

Με διαφορά μερικών ωρών η Mercedes απαντά στην φρεσκαρισμένη BMW 5 με τις πιο κομψές εκδοχές στην γκάμα της E-Class.

Οι φρεσκαρισμένες εκδόσεις της Mercedes E-Class, η Coupe και η Cabriolet, θα είναι διαθέσιμες από το φθινόπωρο. Εξωτερικά τα νέα στοιχεία εντοπίζονται στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, στην μάσκα, στους προβολείς κ.α.

Εις τα ενδότερα υπάρχουν οι δύο συνεχόμενες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων με στάνταρ διαγώνιο 10,25’’ και προαιρετικά 12,3’’’. Το νέο τιμόνι έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της μάρκας.

Στην γκάμα των κινητήρων συναντάμε τα νέα δίλιτρα εξηλεκτρισμένα σύνολα (με ήπια υβριδική υποβοήθηση MHEV/ ISG) με το 48βολτο σύστημα να προσφέρει περιστασιακά έως 10 kW στα τετρακύλινδρα. Μάλιστα ο ντίζελ με τους 265 ίππους είναι ο ισχυρότερος στην κατηγορία του.

Στους τρίλιτρους εξακύλινδρους το mild hybrid 48V σύστημα (το γνωστό EQ Boost) προσφέρει επιπλέον 16 kW και 250 Nm. Έτσι, ο βενζίνης M256 αποδίδει 272 ίππους και 500 Nm. Αυτός των AMG E 53 4MATIC+ Coupe και Cabriolet έχει ένα δεύτερο ηλεκτρικό turbo και αποδίδει 435 ίππους και τα 520 Nm με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 4,4 δλ. για την Coupe και σε 4,6 δλ. για την Cabriolet.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button