NEA

Πρώτη γεύση από το νέο Nissan 400Z [vid]

Οι Ιάπωνες ξεκινούν τον χορό των teaser για τον διάδοχο του 370Ζ με ένα πρώτο βίντεο.

Και βάσει του νέου πλάνου της συμμαχίας η Nissan αναμενόμενα θα δώσει προτεραιότητα στην ιαπωνική και στην βορειοαμερικανική αγορά. Ειδικά για την τελευταία το 370Z είναι ένα από τα σπορ κουπέ με την μεγαλύτερη απήχηση. Και από του χρόνου θα παραδώσει και τυπικά την σκυτάλη στο νέο 400Z που θα συνεχίσει μια πορεία που ξεκίνησε το 1969 με το Datsun 240Z.

Το πρώτο επίσημο στοιχείο για το 400Z έρχεται με το παρακάτω βίντεο όπου μας δείχνει να περνούν διαδοχικά διάφορα μοντέλα της Nissan. Τελευταίο και πιο εντυπωσιακό είναι ένα κουπέ, το οποίο δεν είναι άλλο από το 400Z. Το οποίο ξεχωρίζει από την flat κεκλιμένη οροφή προς τα πίσω και τους αμυγδαλωτούς σε σχήμα προβολείς.

Εκτός απρόοπτου το 400Z θα έχει κάτω από το μακρύ του καπό έναν τρίλιτρο twin-turbo εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει περίπου 400 άλογα. Πιθανότατα να υπάρξει κάποιου είδους υβριδικό boost που στην περίπτωση της έκδοσης Nismo να ανεβάζει τα άλογα στα περίπου 500. Φήμες κάνουν λόγο και για manual κιβώτιο. Ποιος είπε πως η BMW Z4 M ή η Toyota Supra GR δεν έχει αντίπαλο;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button