NEA

VW Nivus: Από την Βραζιλία… στην Ευρώπη!

Το Nivus παρουσιάστηκε στην Βραζιλία για το Νότιο Αμερική αλλά από το 2021 θα λανσαριστεί και σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης.

Ως μοντέλο το Nivus τοποθετείται στην κατηγορία του T-Cross και σχεδιαστικά διαφοροποιείται από την κουπέ σχεδίαση του αμαξώματος. Ωστόσο, το Nivus με μήκος 4,266 μέτρα όχι μόνο είναι μακρύτερο από το T-Cross αλλά κυμαίνεται σε αυτό του T-Roc. Για αυτό το λόγο το νέο VW που πιθανότατα θα ονομάζεται T-Sport θα λανσαριστεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές δίχως ακόμη να γνωρίζουμε αν συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική.

Το Nivus είναι το πρώτο Volkswagen που εξελίχθηκε στην Βραζιλία ως ένα παγκόσμιο μοντέλο και βασίζεται στην πλατφόρμα MQB (συγκεκριμένα στην A0 που βασίζονται τα Audi A1, Seat Arona, Skoda Scala κ.α.). Στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται από τα μέσα του 2021 στην Pamplona της Ισπανίας και προς τα τέλη της εν λόγω χρονιάς θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις.

Την κίνηση του Nivus αναλαμβάνει ένας τρικύλινδρος TSI με 116 ίππους που καταναλώνει βενζίνη ή 128 στην περίπτωση που «καίει» αιθανόλη (στην Ευρώπη προφανώς όλες οι εκδόσεις θα έχουν mild hybrid σύστημα ως eTSI). Συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων με την κίνηση να περνά αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς. Στο εσωτερικό η σχεδίαση του ταμπλό μας παραπέμπει ευθέως στο Polo, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 415 λίτρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!