ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσο κοστίζει ένας σταθμός φόρτισης wallbox για το σπίτι;

ID.Charger

Η Volkswagen ανακοίνωσε το ID. Charger για γρήγορη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ιδιωτικούς χώρους.

Η απλή φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε μια οικιακή σούκο δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση. Η ισχύς 2,3 kW είναι πολύ χαμηλή και από την άλλη πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος επιβάρυνσης όταν λειτουργούν και άλλοι φορτιστές. Τα καλώδια που δίνουν οι κατασκευαστές Type 2 (ή Mennekes) με φορτιστή 7,4 kW είναι μια λύση και ακόμη καλύτερη για το σπίτι, την πυλωτή ή το γραφείο είναι η επιλογή ενός κανονικού φορτιστή τύπου wallbox.

ID.Charger Front

Η Volkswagen ανακοίνωσε την διάθεση του ID. Charger ισχύος έως 11 kW και επίσημα για οκτώ αρχικά χώρες της Ευρώπης. Το αρχικό κόστος είναι στα 399€ και δίχως να περιλαμβάνεται το κόστος της επιτοίχιας εγκατάστασης που πρέπει να γίνει από ειδικό ηλεκτρολόγο και με την σχετικά πολεοδομική έγκριση.

Όπως θα δείτε παρακάτω υπάρχουν ακόμη δύο ακριβότερα μοντέλα με υποστήριξη εφαρμογής (app σε smartphone), συνδεσιμότητα σε έξυπνο δίκτυο κ.α. Εννοείται πως το wallbox είναι συμβατό με οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον επικρατέστερο τύπου καλωδίου Type 2.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!