NEA

Νέο Hyundai Santa Fe με νέους υβριδικούς κινητήρες

Χάρη στις νέες υβριδικές του εκδόσεις το ριζικά ανανεωμένο Santa Fe πιθανότατα θα κυκλοφορήσει και στην χώρα μας. Από το φθινόπωρο και μετά.

Πρόσφατα το Santa Fe πέρασε από μια μεγάλη αναβάθμιση και η Hyundai ανακοίνωσε τις εκδόσεις κινητήρων και για την Ευρώπη. Η βασική έκδοση θα είναι μια υπερτροφοδοτούμενη 1.6 T-GDi με ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW και μπαταρία 1,49 kWh. Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα που μας παραπέμπει σε αυτό του Kona Hybrid με συνολική ισχύ 230 ίππων και ροπή 350 Nm.

Από το νέο έτος θα λανσαριστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση με 265 ίππους και 350 Nm. Θα βασιστεί πάνω στο Santa Fe Hybrid αλλά θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία 13,8 kWh που θα προσφέρει ηλεκτρική κίνηση για περίπου 50 χλμ. Ταυτόχρονο το ηλεκτρικό μοτέρ θα είναι ισχυρότερο στα 66,9 kW και θα υπάρχει και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.  

Και τα δύο υβριδικά Santa Fe θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ντεμπούτο κάνει το νέο αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις που θα συνδυάζεται με το νέο ντίζελ των 2,2 λίτρων απόδοσης 202 ίππων και 440 Nm. Είναι αλουμινένιος και λειτουργεί με πίεση common rail μέχρι και 2.200. Στάνταρ η τετρακίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!