ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιος είναι ο νέος Ποσειδώνας της Maserati;

Μια εταιρία με σήμα την τρίαινα δεν θα μπορούσε να δώσει μια άλλη ονομασία (Nettuno) στο πρώτο της κινητήρα μετά από 20 χρόνια.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Maserati έπαιρνε δανεικά μοτέρ από την Ferrari. Πλέον η Maserati απέκτησε τον δικό της κινητήρα που θα αντικαταστήσει τους V8, τον Nettuno που θα κάνει ντεμπούτο στην επερχόμενη MC 20, το νέο supercar της ιταλικής εταιρίας που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

O Nettuno είναι ένας twin-turbo τρίλιτρος V6 με κόμπακτ διαστάσεις, περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, ενώ είναι ελαφρύτερος κατά 220 κιλά. Αποδίδει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm στις 3.000 σ.α.λ. Έχει σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ με προθάλαμο συμπίεσης -τεχνολογία που προέρχεται από τη Φόρμουλα 1- και συνδυασμό έμμεσου με άμεσο ψεκασμό στα 350 bar.

Ταυτόχρονα είναι και Twin Spark, με δύο μπουζί στον κύλινδρο, ένα πάνω από το θάλαμο καύσης και ένα πλαϊνό. Η σχέση συμπίεσής 11,0:1 είναι αναλογικά υψηλή για υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με σειρά ανάφλεξης στους κυλίνδρους “1-6-3-4-2-5”.Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το Nettuno της Maserati.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!