ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στόχος της Tesla η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5

Η αμερικανική εταιρία θέλει να ταρακουνήσει τον ανταγωνισμό προχωρώντας ως η πρώτη που θα λανσάρει αυτοκίνητο με το υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας.

Σε αυτό το επίπεδο ο οδηγός δεν κάνει απολύτως τίποτε, μήτε είναι αναγκαίο να έχει την προσοχή του στον δρόμο ή τα χέρια του περιστασιακά πάνω στο τιμόνι. Αν και οι πιο ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμα για να φθάσει κανείς στο επίπεδο 5, η Tesla εξελίσσει ήδη νέα συστήματα ψύξης και θέρμανσης για ισχυρότερες υπολογιστικές μονάδες στα μελλοντικά της αυτοκίνητά.

«Πιστεύω πως για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα είμαστε έτοιμοι άμεσα. Είμαι πεπεισμένος ότι στην Tesla θα έχουμε λειτουργικό σύστημα επιπέδου 5 μέχρι το τέλος της χρονιάς», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της Tesla, Elon Musk, στην διάρκεια του World Artificial Intelligence Conference (WAIC) που έγινε στην Σαγκάη.

Πάντως, για να είναι εφικτή η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 δεν αρκεί μόνο ένα αυτοκίνητο να είναι τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και αρκετές αλλαγές στις υποδομές ώστε να μπορούν τα αυτόνομα συστήματα να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο και τα άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο.

Έτσι, καλό θα ήταν ο Musk να κοιτάξει να επιλύσει τα προβλήματα ποιότητας και αξιοπιστίας των μοντέλων του, όπως και τα προγραμματισμένα λανσαρίσματα των νέων μοντέλων, και βλέπουμε για την αυτόνομη οδήγηση…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button