NEA

Dacia Spring: Αυτό θα είναι το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Το Spring θα βασίζεται στο K-ΖΕ City που κυκλοφορεί στην Κίνα και ανάλογα με την αγορά και τις σχετικές επιδόσεις η τιμή του ίσως να πέφτει και κάτω από τις 15.000€.

Τα σχέδια που βλέπετε μας δείχνουν την βασική φόρμα που θα έχει το πρώτο ηλεκτρικό στην ιστορία της Dacia και το φτηνότερο που θα λανσαριστεί από την άνοιξη του 2021 στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Spring θα βασίζεται στο ηλεκτρικό Renault K-ZE City που στην Κίνα κυκλοφορεί με μπαταρία 26,8 kWh και αυτονομία για 271 χιλιόμετρα.

Η μικρή αλλά σχετικά καλή χωρητικότητα της μπαταρίας (με δυνατότητα ταχυφόρτισης σε λιγότερο από μια ώρα για το 80%) θα συμβάλει στην διατήρηση της τιμής πώλησης σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην Κίνα πωλείται κάτω από τις 10.000€.

Από πλευράς διαστάσεων θα έχει παρόμοιες με το Κ-ΖΕ City, δηλαδή μήκος στα 3,74 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,42 μέτρα. Ο χώρος των αποσκευών στο μικρό Renault είναι στα 300 λίτρα. Στα ατού του Spring θα τάσσεται η SUV αύρα με περίπου 15 εκατοστά απόστασης από το έδαφος. Πάντως, θα έχει πολύ ενδιαφέρον και για να δούμε αν το ηλεκτρικό Dacia θα μπορέσει να γίνει ένα ηλεκτρικό best-seller.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!