NEA

Το Donkervoort D8 GTO-JD70 είναι ένα πολύ ειδικό sportscar [vid]

Πρόκειται για μία πολύ ειδική κατασκευή που θυμίζει Caterham. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 70 μονάδες της ειδικής έκδοσης με την κάθε μία να κοστίζει περίπου 164.000 ευρώ.

Η Donkervoort είναι μία εταιρία από την Ολλανδία, η οποία έχει καταφέρει να εισχωρήσει στα λημέρια των ειδικών sportscar πατώντας στην φόρμουλα των Caterham. H εταιρία έχει παρουσιάσει το D8 εδώ και τουλάχιστον μια επταετία και πάνω σε αυτό βασίζει διάφορες εκδοχές.

Όπως την JD70, η οποία γιορτάζει τα 70α γενέθλια του ιδρυτή της εταιρίας Joop Donkervoort με μια ιστορία που ξεκινά από το 1978. Την δεκαετία του 1980 είχε παρουσιάσει το πρώτο του αυτοκίνητο και το 1999 ξεκίνησε την συνεργασία του με την Audi για την προμήθεια κινητήρων.

Κάπως έτσι το D8 έχει κάτω από το μακρύ του ρύγχος έναν turbo πεντακύλινδρο στα 2,5 λίτρα με 420 ίππους και 520 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Χάρη και στο πολύ χαμηλό απόβαρο (μόλις στα 700 κιλά) το 0-100 χλμ./ώρα δεν ξεπερνά τα 2,7 δευτερόλεπτα με τα 0-200 χλμ./ώρα να φτάνουν τα 7,7 και την τελική στα 280 χλμ./ώρα. Κατά τα υπόλοιπα το D8 έχει διπλά ψαλίδια με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ειδικά το JD70 παράγει 80 κιλά downforce μπροστά και 50 πίσω.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button