NEA

H Ineos κέρδισε την δίκη απέναντι στην Jaguar Land Rover για το σχέδιο του Defender

H Ineos είναι μια εταιρία γνωστή στην αγορά των πετροχημικών και πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε την εμπλοκή της στην αυτοκινητοβιομηχανία προχωρώντας στην παραγωγή του Grenadier.

Αξιοσημείωτο είναι πως το όνομα προέρχεται από μια μπυραρία στην οποία ο ιδρυτής της Ineos, Jim Ratcliffe, αποφάσισε η ιδέα του να γίνει πραγματικότητα. Σε πρώτη φάση είχε παρουσιάσει κάποια ψηφιακά σχέδια για το Grenadier που θα βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και πιθανότατα θα έχει μηχανικά μέρη από BMW (όπως ο τρίλιτρος εξακύλινδρος και το 8άρι κιβώτιο της ZF).

Την εξέλιξη του πρώτου αυτοκινήτου της Ineos έχει αναλάβει η Magna Steyer και η τιμή του θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και στο φάσμα των 30-40 χιλιάδων ευρώ. Αυτή την περίοδο η Ineos εξετάζει την αγορά του εργοστασίου της Mercedes στο Moselle της Γαλλίας (εκεί που κατασκευάζονταν τα Smart).

Άμεση ήταν η αντίδραση της Jaguar Land Rover, η οποία έκανε αγωγή στην Ineos με την καταγγελία πως το Grenadier αντιγράφει το σχήμα του Defender. Η Land Rover υποστήριξε ότι το Defender είναι ένα κλασικό σχήμα κομμάτι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος τις εταιρίας, και το μοναδικό του σχήμα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Land Rover.

Ωστόσο, δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε τον ισχυρισμό της JLR λέγοντας ότι το σχήμα δεν ήταν επαρκώς χαρακτηριστικό ώστε να ανήκει σε κάποιον. Μάλιστα, ένας δικαστής είπε χαρακτηριστικά πως οι διαφορές  ανάμεσα στο Defender και σε αυτοκίνητα όπως το Grenadier ίσως να μην έχουν σημασία και πως τις περισσότερες φορές περνούν απαρατήρητες από τους καταναλωτές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!