NEA

Tι κέρδος βγάζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ανά δευτερόλεπτο;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα έκανε το Visual Capitalist για το κέρδος που έχουν οι κατασκευαστές ανά δευτερόλεπτο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω εικονογράφημα, το οποίο αφορά σε 19 βασικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων σχετικά με την κερδοφορία τους για το 2019, στην πρώτη θέση βρίσκονται οι VW Group, Toyota και Ford με κέρδος στα 9.202, 8.634 και 4.946 δολάρια.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι δύο πρώτες εταιρίες από τις υπόλοιπες, αλλά και εξίσου εντυπωσιακό πως η Honda καταφέρνει να βρίσκεται τόσο υψηλά.

Στον αντίποδα, το κέρδος είναι πολύ μικρότερο για τις Suzuki και Mazda με κέρδος στα 1.104 και 1.017 δολάρια το δευτερόλεπτο. Κάτω από το χιλιάρικο βρίσκεται η Subaru (με 904 δολάρια) και ο κατασκευαστής με το μικρότερο κέρδος δεν είναι άλλος από την «ζημιάρα» Tesla με μόλις 780 δολάρια.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό πως ο Elon Musk έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μάρκα που είναι γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη και που ταυτόχρονα έχει από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αξίες και την μικρότερη κερδοφορία. Αν αυτό δεν είναι «φούσκα», τότε τι είναι;

Πηγή: www.visualcapitalist.com

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!