ΑΓΩΝΕΣ

Τέλος εποχής για την Williams στην Formula 1

Η ταραγμένη ιστορία της ομάδας που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ξεκίνησε στις 8 Μαΐου του 1977 στην Jarama της Ισπανίας. Μετά από το ερχόμενο GP Ιταλίας η Williams ολοκληρώνει μια πορεία 43 ετών με 739 αγώνες, 114 νίκες, 128 poles, 9 τίτλους κατασκευαστών και 7 πρωταθλήματα οδηγών.

Από την επόμενη εβδομάδα η ομάδα θα περάσει στα χέρια ενός Fund με την ονομασία Dorilton Capital και έδρα την Αμερική και ίσως με τα χρήματα που θα προκύψουν να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας. Πάντως, βάσει του συμβολαίου το όνομά της ομάδας θα παραμείνει αλλά η Claire Williams, η κόρη του ιστορικού ιδρυτή της sir Frank Williams, θα είναι για τελευταία φορά στα πιτς της Μόντσα ως διευθύντρια.

Tα τελευταία χρόνια η ομάδα ήταν η σκιά του καλού εαυτού της, μένοντας συνήθως στις τελευταίες θέσεις κάθε αγώνα ή εγκαταλείποντας. H Claire Williams υπό την πίεση των γεγονότων πήρε την απόφαση να αποτραβηχτεί από τα τεκταινόμενα, δηλώνοντας ότι είναι ευγνώμων στους μηχανικούς και τους φίλους της ομάδας, αλλά η σκληρή απόφαση είναι η σωστή για να υπάρχει ένα εξασφαλισμένο μέλλον για την ομάδα στα επόμενα χρόνια.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!