NEA

Αυτό είναι το νέο Dacia Sandero!

H Dacia έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Sandero, μαζί με τα Sandero Stepway και Logan.

H πλήρης πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Dacia να προσπεράσει τα teaser και να μας δώσει μερικές πρώτες εικόνες της νέας γενιάς των μοντέλων της. Όπως μπορούμε να δούμε τα αμαξώματα είναι πολύ πιο μοντέρνα και νεανικά από εκείνα των απερχόμενων μοντέλων με σικ LED ημέρας σε σχήμα Υ και εξίσου εντυπωσιακά LED στο πίσω μέρος.

Η γενική αισθητική ακολουθεί ένα πιο σύγχρονο τόνο, με χαμηλότερη οροφή και πιο επικλινή παρμπρίζ, και πιο φαρδιά μετατρόχια. Η εταιρία υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι η απόσταση από το έδαφος είναι ίδια με το προηγούμενο, το νέο δείχνει σαφώς πιο χαμηλό και πιο μοντέρνο.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά το Sandero Stepway έχει μία διαφορετικό μάσκα και ένα ξεχωριστό σετ από πρόσθετα περιμετρικά του αμαξώματος (προφυλακτήρες, φτερά κ.λπ.) έτσι ώστε να δώσει την εικόνα μιας πιο σκληρής κατασκευής.

Αλλά και το Logan έχει επωφεληθεί από τις πολύ ωραίες και ισορροπημένες αισθητικές αλλαγές της γκάμας, με τα μικρότερα παράθυρα και την καλαίσθητη μάσκα να το κάνουν πλέον ένα πολύ ελκυστικό αυτοκίνητο με δεδομένη και την χαμηλή τιμή του.

Οι επόμενες εικόνες λογικά θα αφορούν στο εσωτερικό, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Θεωρείται δεδομένο πως η πλατφόρμα CMF-B που χρησιμοποιείται στα νέα Clio και Captur θα αντικαταστήσει την παλιά πάνω στην οποία πατούσαν τα συγκεκριμένα μοντέλα από το 2002.

Έτσι, θα δούμε τον τρικύλινδρο 1.000άρη κινητήρα (με 75 ατμοσφαιρικούς ίππους και 100 στην turbo εκδοχή του), ενώ λογικά θα υπάρξει και ντίζελ 1.5 με 85 ίππους. Ψηλότερα ίσως να υπάρξει έκδοση 1.3, ενώ σίγουρη θεωρείται η υβριδικό E-Tech στα 1.600 κ.εκ. που στο Clio αποδίδει 140 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!