NEA

Η Cadillac XT4 ξεκλειδώνει και με αναγνώριση προσώπου!

Προς το παρόν αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται μόνο στην Κίνα, αλλά είναι ενδεικτικό για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως σε μερικά χρόνια το κλασικό κλειδί θα είναι ένα περιττό εξάρτημα αφού στο πλαίσιο της τεχνολογίας keyless τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν μέσω ασύρματης επικοινωνίας με ειδικά apps στα smartphone. Ήδη στην Κίνα η Cadillac παρουσίασε την ΧΤ4 με την προαιρετική τεχνολογία Face ID.

Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη διπλή κάμερα υπέρυθρων για να ενεργοποιεί το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο του, ένας αισθητήρας που βρίσκεται στη μεσαία κολόνα αντιλαμβάνεται μέσω Bluetooth το smartphone του κατόχου του οχήματος.

Στη συνέχεια ενεργοποιεί την κάμερα για την αναγνώριση προσώπου και ανοίγοντας την πόρτα ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να βάλει μπροστά το κινητήρα πατώντας το μπουτόν εκκίνησης.

Αξιοσημείωτο είναι πως το σύστημα λειτουργεί και στο σκοτάδι αφού υπάρχει ειδικό φως φλας, ενώ υπάρχου και ασφαλιστικές δικλείδες όπως η αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος. Το σύστημα αναγνωρίζει έναν διαχειριστή ως administrator και έως επτά χρήστες. Στην Κίνα προσφέρεται προαιρετικά έναντι περίπου 1.250 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!