ΑΓΩΝΕΣ

H Toyota δηλώνει πανέτοιμη για το Le Mans LMH

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για το hypercar που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες για τη νέα κατηγορία στο Le Mans.

To GR Super Sport έκανε μια γρήγορη εμφάνιση και μερικούς γύρους στα χέρια του οδηγού της Gazoo Racing, Alex Wurtz, στα προεόρτια του φετινού Le Mans. Το οποίο η Toyota κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά και έχει σκοπό να επαναλάβει ξανά τον θρίαμβο της και του χρόνου στην κατηγορία LMP1 του WEC που θα αντικατασταθεί από την LMH (με περιορισμό ισχύος στα 680 άλογα και απόβαρο στα 1.100 κιλά).

Σε ότι αφορά το επίσης υβριδικό μοντέλο δρόμου θα πρέπει οπωσδήποτε να κατασκευαστούν τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα για να πάρει ομολογκασιόν. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η ισχύς του GR Super Sport αν και οι φήμες λένε πως θα φτάνει τα 1.000 άλογα από έναν V6 twin-turbo κινητήρα σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες. Όσο για την τιμή του θα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πάντως, και η Peugeot έδωσε τις παρακάτω εικόνες για το δικό της hypercar που θα συμμετάσχει ένα χρόνο αργότερα (δηλαδή το 2022). Αξιοσημείωτο είναι πως η Aston Martin απέσυρε το ενδιαφέρον της, ενώ φήμες κάνουν λόγο για την συμμετοχή της Lamborghini.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!