ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: H Mercedes δεν θα αποχωρήσει από τη Formula 1!

H είδηση επιβεβαιώθηκε από τα όσα είπε σε πρόσφατη δήλωσή του ο CEO της Daimler AG, Ola Kallenius.

Πολλά ήταν τα σενάρια γύρω από την παραμονή της Mercedes στην Formula, τόσο για λόγους κορεσμού και μεταστροφής σε άλλα πεδία δράσης, όσο και για λόγους εξοικονόμησης οικονομικών πόρων. Τελικά, την οποιαδήποτε… ελπίδα των αντιπάλων για μια πιθανή αποχώρηση και το τέλος της κυριαρχίας της Mercedes F1 εξανέμισε ο Ola Kallenius.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων πως «έχουμε τόσους λίγους λόγους για να αποχωρήσουμε από την Formula 1, όσους έχει η Μπάγερν Μονάχου για να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο».

Με αυτό τον τρόπο ο Kallenius τερματίζει κάθε φήμη για αποχώρηση της Mercedes F1, η οποία έχει ήδη έτοιμο το μονοθέσιο για την επόμενη σεζόν έχοντας κατακτήσει έξι σερί πρωταθλήματα και να παραμένει το φαβορί για το επόμενο. Ταυτόχρονα η Mercedes εξελίσσει νέες τεχνολογίες, όπως η χρήση συνθετικών καυσίμων, για πιο ουδέτερες εκπομπές ρύπων. Στοχεύοντας και σε μείωση του κόστους στην Formula 1 στο μισό.

Σχετικά με τον Hamilton, ο Toto Wolff είπε πως «…ο Lewis θέλει να οδηγεί το ταχύτερο μονοθέσιο και εμείς θέλουμε τον ταχύτερο οδηγό. Απλά πρέπει να καθίσουμε και να ολοκληρώσουμε την συζήτηση». Όπως φαίνεται τo πρόβλημα μας είναι να βρεθει κάποιος χρόνος για να συμφωνηθεί η επέκταση της συνεργασίας.

Κατά τα υπόλοιπα να πούμε πως η Red Bull ίσως και να έχει τους δικούς της κινητήρες από το 2022 καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της εξαγοράς των εγκαταστάσεων της Honda. Σε συνεργασία με τους Ιάπωνες και την τεχνογνωσίας τους στην κατασκευή κινητήρων της Formula 1 η Red Bull θα μπορούσε να μη έχει άμεσα ανάγκη κάποιον προμηθευτή, όπως είπε ο Helmut Marko σε εκπομπή γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού. Φήμες για μια θέση στην Red Bull για το 2021 (στην θέση του Albon) αιωρούνται γύρω από το όνομα του Hulkenberg.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!