ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανοιχτή πλατφόρμα για EV παρουσίασε η Foxconn

H γνωστή εταιρία συναρμολόγησης των iPhones παρουσίασε στην ημερίδα HHTD 20 μια ειδικά εξελιγμένη πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η προηγμένη πλατφόρμα είναι ειδικά σχεδιασμένη για EV και με εξελιγμένο ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα που υποστηρίζει τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά με πλήρη συμβατότητα στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, στις over-the-air αναβαθμίσεις και στην συνδεσιμότητα Amazon Alexa, Android Auto και Apple CarPlay.

Στόχος της Foxconn είναι η ελεύθερη διάθεση της «EV Open Platform», όπως ονομάζεται, προσφέροντας μια ανάλογα υπηρεσία όπως το Android για τα smartphones. Έτσι, όποιος κατασκευαστής θέλει να προχωρήσει στην παραγωγή ενός EV θα μπορούσε να αποφύγει το κόστος της εξέλιξης μιας νέας αρχιτεκτονικής υιοθετώντας την «ανοιχτή» πλατφόρμα της Foxconn.

H οποία υποστηρίζει όλων των τύπων τα αμαξώματα (hatchbacks, SUV και MPV) με μεταξόνιο από 2.750 έως 3.100 χιλιοστά. Στο πάτωμα υπάρχει μελέτη για εγκατάσταση μπαταριών χωρητικότητας 93, 100 και 116 kWh. Στις προσθιοκίνητες εκδόσεις ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 129, 204 ή 272 ίππους, ενώ στις τετρακίνητες (με την προσθήκη ενός δεύτερο μοτέρ) η ισχύς είναι στους 201, 268, 322 και 462 ίππους.

Σύμφωνα με το Reuters, η Foxconn επιθυμεί να γίνει η Android εταιρία για τα EV από την στιγμή που η Tesla έχει καταφέρει κάτι ανάλογα στον χώρο όπως η iPhone. Έτσι, έχει προγραμματίσει μια συνεργασία με την FCA για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πάνω στην EV Open Platform που θα κυκλοφορήσουν στην Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!