NEA

Nέο Hyundai i20 N με turbo 1.600άρη και 204 άλογα [vid]

H Hyundai παρουσίασε επίσημα το νέο i20 N που θα πλαισιώσει το εξαιρετικό i30 N. Διαθέσιμο από τα τέλη της χρονιάς.

Με μια πετυχημένη πορεία στο WRC και στα ράλι η Hyundai παρουσιάζει το i20 N που θα βρεθεί αντιμέτωπο με το Ford Fiesta ST, το VW Polo GTi κ.α. Ξεκινώντας με το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, κάτω από το καπό υπάρχει ένας turbo στα 1.600 κ.εκ. που αποδίδει 204 ίππους στις 5.500-6.000 σ.α.λ. και 275 Nm ροπής στις 1.750-4.500 σ.α.λ. Τα οποία περνούν στους μπροστινούς τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ παρακάτω μπορείτε να ακούστε τον ήχο που βγάζει.

Σχετικά με τις επιδόσεις το i20 N χρειάζεται μόλις 6,7 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.  

Σύμφωνα με την Hyundai o τετρακύλινδρος κινητήρας με φουλ χρονισμό CVVD έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να έχει αρκετά εκτεταμένη καμπύλη ροπής για δυνατό τράβηγμα στις μεσαίες ταχύτητες, ενώ για την συγκεκριμένη περίπτωση διαθέτει ειδική τουρμπίνα και intercooler. Η μετάδοση της ισχύος στους τροχούς πραγματοποιείται μέσω μπλοκέ διαφορικού τύπου Torsen ((m‑LSD).

Υπάρχει σύστημα Launch Control και λειτουργία Rev Matching. Όπως στο i30N πέντε προγράμματα οδήγησης (Norma, Eco, Sport, N και N Custom), όπως και άλλες επιλογές για το σετάρισμα της ανάρτησης, του ήχου της εξάτμισης κ.λπ. Στο εσωτερικό την προσοχή τραβά και ο κόκκινος διακόπτης Rev.

Το σασί έχει ενισχυθεί σε 12 διαφορετικά σημεία για πιο σπορ οδική συμπεριφορά, όπως και οι αναρτήσεις με πιο “δεμένα” σημεία στήριξης, νέα γεωμετρία, καθώς και διαφορετικά συνδυασμό αμορτισέρ/ ελατηρίων. Το απόβαρο είναι στα 1.190 κιλά.

Εξωτερικά υπάρχουν αρκετές σπορ επεμβάσεις, με νέα πιο επιθετική μάσκα, τροχούς 18 ιντσών, πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι και πίσω, όπως και μια διπλή απόληξη δεξιά. Το σπορ μικρό της Hyundai διατίθεται σε έξι διαφορετικά χρώματα και περιλαμβάνει το πιο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας SmartSense της εταιρίας.

Dimension4,075 x 1,750 x 1,440 (WB: 2,580) mm
EngineGamma II 1.6-litre T-GDi
Transmission6-speed manual transmission
Weight1,190 kg (TBC)
Power (PS) / Torque (kgm)204 / 28.0
Top speed (km/h)230
Acceleration 0-100 kph6.7s

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button