NEA

To ηλεκτρικό Hummer EV έχει 1.000+ άλογα και αστείρευτη ροπή [vid]

Αν το προηγούμενο Hummer είχε καταφέρει να μπει στα κοσμοπολίτικα σαλόνια τότε το ηλεκτρικό θα μπορεί άνετα να κυκλοφορεί ακόμη και στα πιο απαγορευμένα σημεία.

Η GMC δεν έχει ανακοινώσει κάτι για την Ευρώπη αλλά το σίγουρο είναι πως αυτό το Hummer θα σπάσει τα ταμεία στις ΗΠΑ. Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι είναι ηλεκτρικό, αλλά και σχεδιαστικά έχει ότι χρειάζεται για να το αποκτήσει ένας οδηγός που ζει στην ξεραΐλα του Τέξας ή στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια.

Ένα από τα highlight στο νέο Hummer είναι η φωτιζόμενη μάσκα, ενώ η macho εικόνα του προσδιορίζεται και από τους στάνταρ τροχούς των 35 ιντσών (προαιρετικά οι 37), ενώ υπάρχουν και προστατευτικές ποδιές καθώς και μια έξυπνη πόρτα πολλαπλών θέσεων και λειτουργιών για την καρότσα.

Έτσι, πέρα από την γοτθικού ρυθμού εμφάνιση την παράσταση κλέβει η πενταθέσια διάταξη στο εσωτερικό και η ύπαρξη καρότσας. Με λίγα λόγια το νέο Hummer είναι ένα όχημα που συνδυάζει την λειτουργικότητα ενός pickup με την άνεση ενός SUV.

Ειδικά η τελευταία αναδεικνύεται και από το high-tech εσωτερικό με τις δύο οθόνες: αυτή του πίνακα οργάνων 12,3’’ και την ελεύθερη μεγάλη αφής 13,4’’ που δημιουργεί μια Hummer-class άποψη. Ανάμεσα στα συστήματα υποβοήθησης και τις δυνατότητες διασύνδεσης υπάρχουν συνολικά μέχρι και 18 κάμερες που παρέχουν στον οδηγό πολλές γωνίες λήψης προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση του Hummer EV πέρα από την άσφαλτο.

Και στον τομέα των επιδόσεων το Hummer EV τα καταφέρνει περίφημα αφήνοντας πίσω του τα οκτάνια. Για την διαδικασία των 0-96 χλμ./ώρα απαιτούνται λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα με την General Motors να είναι φειδωλή με τα στοιχεία και να μην ανακοινώνει την τελική (που θα είναι χαμηλή).

Πάντως, το σύστημα πρόωσης της Edition 1 έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ που όλα μαζί προσφέρουν 1.014 άλογα και 15.592 Nm θεωρητικής ροπής αφού στην άσφαλτο αυτή που θα περνά θα είναι κάτι παραπάνω από 1.000 Nm.

Το πολύ εντυπωσιακό έχει να κάνει με τη νέας γενιάς Ultium μπαταρία 800 V (δεν ανακοινώνεται η χωρητικότητα) που υποστηρίζει ταχυφόρτιση DC έως 350 kW (με τεχνολογία από λειτουργία παράλληλης φόρτισης σε σειρά) ώστε μέσα σε 10 λεπτά της ώρας να εξασφαλίζονται περίπου 160 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας. H συνολική φτάνει τα 560 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Από εκεί και πέρα το Hummer EV είναι εξίσου ικανό και πέρα από την άσφαλτο, με την ενεργή πνευματική του ανάρτηση να μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κατά 154 χιλιοστά (6,0 ίντσες), να περάσει από νερό βάθους 70 εκατοστών χωρίς να βραχυκυκλώσει αλλά και να κινηθεί διαγώνια σαν τον… κάβουρα, χάρη στη λειτουργία CrabWalk, στην οποία και οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός.

Όπως προαναφέραμε οι πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού GMC Hummer EV θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο και η πλήρως εξοπλισμένη Edition 1 κοστίζει από 112.595 δολάρια. Στη συνέχεια θα λανσαριστούν και πιο προσιτές εκδόσεις, όπως η βασική με τους δύο ηλεκτροκινητήρες την άνοιξη του 2024 στην τιμή των 79.995 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button