NEA

Η Brabus Rocket 900 είναι ένα πραγματικό θηρίο [vid]

O γερμανικός οίκος βελτιώσεων δεν έχει όριο αναβαθμίζοντας ολοκληρωτικά την Mercedes-AMG GT63 S.

Εδώ δε μιλάμε για ένα απλό tuning αλλά για μια ριζική αναβάθμιση που σε ένα μεγάλο ποσοστό δικαιολογεί ακόμη και την μετονομασία της GT63 S. Όπως μπορείτε να δείτε το αμάξωμα έχει υποστεί σημαντικές προσθήκες, από τα σπόιλερ και τα αεροδυναμικά βοηθήματα μέχρι τις ζάντες και τα λογότυπα Brabus. Ανάλογη είναι η αύρα στο καταπληκτικό διάκοσμο που σφύζει στην αλκαντάρα και στις κόκκινες ραφές.

Φυσικά το σημαντικότερο κρύβεται κάτω από το καπό όπου ο twin-turbo V8 έχει περάσει από ένα ρεκτιφιέ για να φτάσει από τα 4,0 στα 4,5 λίτρα και μαζί με ένα σωρό άλλες βελτιώσεις (μεγαλύτεροι στροβιλοσυμπιεστές, ψυγείο, εισαγωγές αέρα κ.α.) η ισχύς έχει αυξηθεί στα 900 άλογα και η ροπή στα 1.250 Nm!

Για λόγους ασφαλείας η τελευταία περιορίζεται στα 1.050 Nm, αλλά ακόμη και έτσι η Rocket 900 έχει για πλάκα τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ. Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα και για το 0-200 που ολοκληρώνεται σε 9,7 δλ. ή του 0-300 που δεν ξεπερνά τα 23,9 δλ. Όσο για την τελική αυτή φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Ανάμεσα στα πολλά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Brabus είναι η παραμετροποίηση της αερανάρτησης που φέρνει 2,5 εκατοστά χαμηλότερα το σασί, οι σφυρήλατες ζάντες (21’’ και 22’’ μπροστά και πίσω, αντίστοιχα), τα ενισχυμένα κάρμπον δισκόφρενα και ένα σκασμό άλλες βελτιώσεις που ανεβάζουν τον τελικό λογαριασμό στα 435.800 ευρώ (για μόλις 10 αυτοκίνητα). Δεν τα λες και λίγα για μια Mercedes…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!