NEA

Η Volvo πετά τα αυτοκίνητα της από ύψος 30 μέτρων [vid]

Παθιασμένη με τα επίπεδα ασφάλειας στα αυτοκίνητα η σουηδική εταιρία πραγματοποιεί ένα από τα πιο ακραία crash test που έχουμε δει ποτέ.

Η ιδέα είναι σχετικά απλή. Από έναν γερανό και σε ύψος 30 μέτρων (ή περίπου μιας 10όροφης πολυκατοικίας) κρέμεται ένα αυτοκίνητο της Volvo ώστε να πραγματοποιήσει μια ελεύθερη πτώση. Βασικά, αυτό το πρωτότυπο crash test έγινε με 10 αυτοκίνητα που στην κυριολεξία “έλιωσαν” πέφτοντας σφόδρα στο έδαφος. Τώρα, τι διαφορά έχει ένα τέτοιο τεστ σε σχέση με αυτά που πραγματοποιεί ο Euro NCAP;

Σε ότι αφορά στην διοχέτευση της ενέργειας από την πρόσκρουση θα έλεγα πως δεν έχει καμία σχέση ένα αυτοκίνητο που πέφτει πάνω σε ένα άλλο όχημα ή σε έναν τοίχο από ένα που καρφώνεται από τον αέρα στο έδαφος. Ωστόσο, πρόκειται για μια ομολογουμένως εντυπωσιακή περίπτωση crash-test που προφανώς έχει ως στόχο να τονίσει την ευαισθησία της Volvo για τις έρευνες και μελέτες που κάνει σχετικά με την προστασία που προσφέρουν τα αυτοκίνητα της.

Από την άλλη, οι άνθρωποι της εταιρίας λένε πως το στραπατσάρισμα που δέχεται το αυτοκίνητο είναι τόσο μεγάλο που το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί μία καλή άσκηση απεγκλωβισμού για τα συνεργεία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα εργαλεία για να κόψουν την λαμαρίνα κλπ. Ενδιαφέρον θα είχε κάτι τέτοιο με την ελεύθερη πτώση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου… Όπως και να ‘χει αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά στα παρακάτω βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!