NEA

H Lamborghini Huracan STO είναι ένα αγωνιστικό… δρόμου!

Πρόκειται για την «πολιτική» εκδοχή της αγωνιστικής Huracan που έχει σημειώσει τρεις νίκες στον 24ώρο αγώνα της Daytona. Διαθέσιμη από την ερχόμενη άνοιξη στην προ φόρων τιμή των 249.412€.

H Huracan STO (Super Trofeo Omologata) συνδυάζει στοιχεία τόσο από την Huracán Super Trofeo Evo όσο και από τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στο GT3. Πηγή ισχύος είναι και εδώ ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων που αποδίδει 640 ίππους. H Lamborghini ανακοινώνει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 9 δλ. με την τελική στα 310 χλμ./ώρα.

Η πίσω πτέρυγα είναι χειροκίνητα ρυθμιζόμενη και ανάλογα με την κλίση της μεταβάλλει το αεροδυναμικό φορτίο έως 13%. Μαζί με τα spoiler υπάρχει βέλτιστη συνολική αεροδυναμική στο +37% και αυξημένο downforce έως 53%, σε σχέση με την Performante. Επίσης, υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα Brembo CCM-R από την F1 με απόσταση ακινητοποίησης στα 30 μέτρα από τα 100 χλμ./ώρα.

Είναι ελαφρύτερη από την Performante κατά 43 κιλά χάρη τόσο στα κάρμπον μέρη του αμαξώματος σε ποσοστό 75% όσο και στην απουσία της τετρακίνησης και της αποκλειστικής μεταφοράς της ισχύος στους πίσω τροχούς. Από αυτό και μόνο γίνεται αντιληπτό πως αυτό το «όπλο» απευθύνεται κυρίως για τις πίστες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!