NEA

Tι έδειξε το Toyota GR Yaris πάνω στο δυναμόμετρο; [vid]

Όπως και στην περίπτωση της Supra, έτσι και με το Yaris GR οι Ιάπωνες φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο να χτίσουν ένα νέο μύθο.

Κάποια στιγμή θα θυμόμαστε αυτοκίνητα σαν το GR Yaris των 261 ίππων ως ένα από τα τελευταία «τερατάκια» με πανίσχυρο κινητήρα καύσης. Και όπως φαίνεται οι Ιάπωνες πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση αφού παρά την πικάντικη τιμή πώλησης το τετρακίνητο Yaris έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και σχόλια από σχετικά reviews στο εξωτερικό.

Ωστόσο, πόσα είναι τα άλογα που βγάζει ο τρικύλινδρος turbo 1.600άρης; Διότι κάποιοι θεωρούν πως ένα τόσο μικρό μοτέρ δεν μπορεί να έχει κοντά στα 201 άλογα στο λίτρο ή 87 στον κύλινδρο, αν προτιμάτε.

Έτσι, η εταιρία Biesse Racing από την γειτονική Ιταλία αποφάσισε να πάρει ένα λευκό Yaris GR και να το μετρήσει (με αμόλυβδη 98 οκτανίων). Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού το δυναμόμετρο έδειξε κάποια στιγμή μέγιστη ισχύ στα 278 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!