NEA

Προ των πυλών το ηλεκτρικό SUV της Toyota [vid]

Οι Ιάπωνες έδωσαν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το πρώτο τους πλήρως ηλεκτρικό SUV που θα κυκλοφορήσει μέσα στο νέο έτος.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες και το teaser βίντεο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota που θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA είναι ένα SUV που θα είναι στο μέγεθος ενός RAV4.

Στο σκίτσο φαίνεται πως ορισμένα στοιχεία της πλατφόρμας που είναι αποκλειστικά για EV, είναι μεταβλητά ώστε να διαμορφώνεται για μικρότερα ή μεγαλύτερα αμαξώματα. Κάτι που σημαίνει πως η Toyota θα λανσάρει πάνω από ένα EV (6 στο σύνολο με την συνεργασία της Subaru) με κίνηση στους μπροστινούς, στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την ισχύ των μοτέρ ή την χωρητικότητα των μπαταριών, αλλά η Toyota αναφέρει πως η κατασκευή του νέου της ηλεκτρικού (όπως και των άλλων που θα ακολουθήσουν) θα γίνεται στο εργοστάσιο της στο ZEV στην Ιαπωνία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!