NEA

Ακόμη και τα φίδια μπορούν να καθυστερήσουν ένα Gigafactory!

O Elon Musk μπορεί να είχε υπολογίσει σε κάθε είδους εμπόδιο που θα φρενάριζε την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία.

Ποτέ όμως δεν θα φανταζόταν πως το γερμανικό δικαστήριο θα αποφάσιζε την αναστολή της κατασκευής του εργοστασίου για να μην χάσουν τον ύπνο τους… τα φίδια! Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο τα φίδια που βρίσκονται κοντά στις εκτάσεις αποψίλωσης βρίσκονται σε χειμερία νάρκη και μετά από καταγγελίες των περιβαλλοντικών ενώσεων μπήκε φρένο στις σχετικές εργασίες.

Και σαν να μην έφταναν τα φίδια οι περιβαντολλόγοι λένε το ίδιο ισχύει και για τις σαύρες που θα μπορούσαν να μπουν σε κίνδυνο χάνοντας τον αποπροσανατολισμό τους από τους θορύβους. Αυτά για όσους πιστεύουν πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν «κορμοράνοι»…

Για να δούμε τελικά κατά πόσο θα επιβραδυνθούν οι εργασίες στο Gigafactory κοντά στο Βερολίνο το οποίο βάσει προγράμματος θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί το ερχόμενο καλοκαίρι για να φτάσει σε φουλ ρυθμό το 2022.

Πάντως, οι προσλήψεις των πρώτων 7.000 υπαλλήλων που απαιτούνται έχουν καθυστερήσει αρκετά και οκτώ μήνες πριν την έναρξη του εργοστασίου έχουν βρεθεί μόλις 2.000 εργάτες. Ένας από τους λόγους είναι πως πολλοί όροι εργασίας δεν αρέσουν στο πανίσχυρο συνδικάτο των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία, το IG Metall.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!