ΑΓΩΝΕΣ

To Peugeot Le Mans Hypercar έχει μοτέρ 2,6 λίτρων και 680 άλογα [vid]

H γαλλική εταιρία αποκαλύπτει τη ραχοκοκαλιά του συστήματος πρόωσης για το αγωνιστικό Hypercar του οποίου η συνολική ισχύς θα φτάνει τους 952 ίππους.

Η Peugeot Sport αποκαλεί το σύστημα πρόωσης ως «HYBRID4 500KW» και όπως μπορείτε να δείτε στον πυρήνα του βρίσκεται ένας V6 των 2,6 λίτρων βάρους 165 κιλών που αποδίδει έως 680 άλογα (με μάξιμουμ και για λίγα δευτερόλεπτα στα 700) στους πίσω τροχούς.

Συμπληρωματικά υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ενέργεια από μια ισχυρή μπαταρία 900V και αποδίδει 272 ίππους στον μπροστινό άξονα. Έτσι, η συνολική ισχύς φτάνει τους 953 ίππους με την μετάδοση να αναλαμβάνει αυτόματο σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων.

Η νέα κατηγορία Hypercar έχει διάφορους κανονισμούς και ένας από αυτούς είναι η κίνηση στα pitlane μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ. Στην πίστα θα πρέπει να εμπλέκεται σε ταχύτητα πάνω από τα 120 χλμ./ώρα, κάτι που σημαίνει πως στην εκκίνηση ή σε χαμηλής ταχύτητας στροφές η ισχύς θα είναι μόνο από τον V6 στους πίσω τροχούς.

Οι δοκιμές του Peugeot Le Mans Hypercar θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 ώστε το αγωνιστικό να είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα WEC του 2022.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!