NEA

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου στον κόσμο;

Για μία ακόμη χρονιά το λευκό είναι το χρώμα που επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, δημοφιλέστερο στην Ευρώπη είναι το γκρι (μαζί με το λευκό). Αντίθετα, το πράσινο είναι ένα με την λιγότερο προτίμηση.

Το 81% των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στο τελευταίο δωδεκάμηνο ήταν σε σχετικά ουδέτερα χρώματα, σε λευκό, μαύρο, γκρι και ασημί, όπως επισημαίνει σε έρευνα της η αμερικανική εταιρία Axalta για το 2020.

To λευκό είναι το κυρίαρχο χρώμα με ποσοστό 38%, ενώ ακολουθεί το μαύρο με 19%. Το γκρι παρουσίασε αύξηση κατά δύο μονάδες φτάνοντας το 15%, ενώ από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα χρώματα κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω εικονογράφημα.

Πηγή: Axalta 2020 Global Automotive Color Popularity Report

Ωστόσο, ενώ συνολικά σε όλο τον πλανήτη επικρατεί το λευκό, οι Ευρωπαίοι προτιμούν το γκρι σε ποσοστό 25% (πολύ κοντά είναι και το λευκό). Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που το λευκό εκτοπίζεται από το γκρι, κυρίως λόγω της αύξησης των SUV, αλλά και των κόμπακτ/σπορ μοντέλων. Επίσης, το μαύρο έχει πολύ υψηλό ποσοστό, ενώ αντίθετα το λευκό κυριαρχεί στην Ασία. Το κόκκινο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Βόρεια Αμερική.

Πηγή: Axalta 2020 Global Automotive Color Popularity Report

Αξιοσημείωτα νούμερα αφορούν στο κίτρινο όπου έχει την τιμητική του στην Ασία με 4%, το μπεζ/καφέ έχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό στο 11% στην Ρωσία, οι Ιάπωνες αγόρασαν λιγότερα μαύρα αυτοκίνητα, ενώ το γαλάζιο με 11% στην Κορέα έχει την υψηλότερη προτίμηση από κάθε άλλη χώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!