NEA

Τα βρίσκει… μπαστούνια η Tesla στην Γερμανία

Μετά τα… φίδια η αμερικανική εταιρία έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη εμπόδιο στην αποπεράτωσή του εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε γράψει για τις καθυστερήσεις στις εργασίες του νέου Gigafactory στην Γερμανία και τις αντιδράσεις γύρω από την αποψίλωση δασικής έκτασης και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή για τα φίδια και τα γύρω τρωκτικά. Τώρα έρχεται να προστεθεί ένα νέο εμπόδιο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το νέο εμπόδιο αφορά στην μη καταβολή μιας σχετικής εγγύησης του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές αρχές, μαζί με την κατεδάφιση του εργοστασίου αν τελικά δεν μπει η τελική έγκριση, όπως αναφέρει η Tagesspiegel του Βερολίνου. Έτσι, το υπουργείο περιβάλλοντος του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε την διακοπή της αποψίλωσης όπου θα χτιστεί το φανοποιείο του Gigafactory μέχρι το κρατίδιο να λάβει την σχετική εγγύηση.

Η Tesla έχει μια νέα προθεσμία έως τις 4 Ιανουαρίου για να τακτοποιήσει τις οικονομικές της εκκρεμότητες της. Προφανώς, η εταιρία του Elon Musk θα καταβάλλει την εγγύηση, αλλά δύσκολα θα προλάβει να ξεκινήσει την λειτουργία του Giga Berlin που υπολογίζεται το καλοκαίρι του 2021 με ετήσια παραγωγικότητα στις 500.000 αυτοκίνητα. Μέχρι τότε, ποιος ξέρει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση μιας από τις πολλές οικολογικές οργανώσεις που υπάρχουν στην Γερμανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!