ΑΓΩΝΕΣ

Με σημαντικές αναβαθμίσεις η McLaren για την F1 2021

H McLaren F1 έκανε μια φανταστική σεζόν και ετοιμάζεται με μεγάλη όρεξη και αισιοδοξία για το επόμενο πρωτάθλημα.

Η McLaren τερμάτισε στην 3η θέση στο φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών και έχει την διάθεση να συνεχίσει την πολύ καλή της εμφάνιση. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Andrea Stell, δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα σεζόν και σε μια καλή επίδοση αφού αυτή ήταν η καλύτερη από το 2012.

Για του χρόνου έχει σχεδιάσει αρκετές αλλαγές στα μονοθέσια που θα οδηγούν οι Daniel Ricciardo (στην θέση του Sainz) και Lando Norris με αρωγό την Gulf Oil. Οι αλλαγές θα αφορούν στο «πάντρεμα» του κινητήρα της Mercedes αφού έληξε η συνεργασία της McLaren με την Renault.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή James Key τα μονοθέσια θα είναι σχεδόν καινούργια με νέο αεροδυναμικό πακέτο και συστήματα ψύξης. Φυσικά, σε λογικά πλαίσια αφού οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν από το 2022 και μετά.

Έτσι, το 2021 οι διαφορές θα είναι μικρές, κυρίως στο αεροδυναμικό κομμάτι, το λίγο αυξημένο βάρος, την απουσία ειδικών ρυθμίσεων στα μοτέρ για τις δοκιμές, τα οικολογικά υλικά, τους περιορισμούς στα καύσιμα και την απαγόρευση των αντιγραφών (για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της Racing Point με την Mercedes).

Τέλος, να πούμε πως η McLaren είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Formula 1 και στο παλμαρέ της έχει 182 νίκες, 12 πρωταθλήματα οδηγών και 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Τα περισσότερα τα έχει η Ferrari με 16, ακολουθεί η Williams με 9, η McLaren με 8 και οι Mercedes, Lotus με 7.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!