NEA

Σιγή ασυρμάτου… για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Βόλο. Ποια περιοχή μπαίνει στο παιχνίδι;

Χωρίς απάντηση παραμένει ο φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου στο έντονο ενδιαφέρον των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, για την δημιουργία του πρώτου εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο. 

Όπως τονίζει στο Caroto.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Απόστολος Μπασδάνης,  κανένας δεν έχει απαντήσει στην επιστολή που εστάλη στον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφειας Κώστα Φραγκογιάννη, από τον φορέα διαχείρισης.

Ο κύριος Μπασδάνης μέσω του Caroto.gr τονίζει ότι η περιοχή του Βόλου είναι πανέτοιμη εφόσον πάρει το “Ok” των αρμοδίων αρχών για να υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση της Next e.go Mobile, που θα παράγει 30.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα απασχολεί άμεσα 1.000 άτομα και έμμεσα 5.000.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκταση 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια και απετέλεσε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς αυτοκινήτων, που κατασκεύασε περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun – Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπασδάνης ανάφερε ότι στο κάδρο των περιοχών που θα φιλοξενήσουν το εργοστάσιο της Next e.go Mobile εισέρχεται η Δυτική Μακεδονία. Η τυχόν εγκατάσταση του εργοστασίου Next e.go Mobile στην περιοχή, ίσως τελικά έλθει ως αντιστάθμισμα στην απολιγνιτοποίηση που επιχειρείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!