NEA

Στην Γαλλία τo Dacia Spring κοστίζει από 12.403 ευρώ

Το ηλεκτρικό μικρό SUV της Dacia διεκδικεί άτυπα τον τίτλο του φτηνότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Η διάθεση του Spring έχει ήδη ξεκινήσει στην γαλλική αγορά με την τιμή του να ξεκινά από τις 12.403 ευρώ. Στην Γαλλία το μέγιστο όφελος από την κρατική επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω των 45.000 ευρώ αντιστοιχεί στο 27% της τιμής με τους φόρους και επιπλέον 2.500 ευρώ για την απόσυρση ενός παλιότερης τεχνολογίας επιβατικού με κινητήρα καύσης.

Οι παραγγελίες για το τετραθέσιο επιβατικό Spring ξεκινούν από τις 20 Μαρτίου και για τ διθέσιο επαγγελματικό από το 2022. Υπάρχουν δύο εκδόσεις εξοπλισμού με την βασική Confort να έχει κλιματισμό, οθόνη 3,5’’ με Bluetooth, USB σύνδεση κ.α., ενώ η Confort Plus έχει οθόνη 7,0’’, σύνδεση smartphone με MirrorLink κ.α.

Προκειμένου να διατηρηθεί η τιμή πώλησης σε χαμηλά επίπεδα έχει επιλεχθεί η τοποθέτηση μιας σχετικά μικρής μπαταρίας (26,8 kWh) που προσφέρει έως 230 χιλιόμετρα (WLTP) ηλεκτροκίνησης.

To μυστικό της σχετικά μεγάλης αυτονομίας -σε σχέση με την μπαταρία- του πρώτου ηλεκτρικού Dacia έχει να κάνει με έναν μικρό σε ισχύ ηλεκτροκινητήρα 33 kW (45 ίππων) με ροπή 125 Nm και την τελική περιορισμένη στα 125 χλμ./ώρα. Μάλιστα πιέζοντας το διακόπτη Eco η ισχύς του μοτέρ πέφτει κατά 10% (στα 23 kW/ 31 PS) και η τελική περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα.

Η φόρτιση της μπαταρίας υποστηρίζει wallbox 7,4 kW AC (φόρτιση σε σχεδόν 5 ώρες στο 100%) και ταχυφόρτιση έως 30 kW DC (φόρτιση σε λιγότερο από 1 ώρα στο 0-80%). Η Dacia εγγυάται οκτώ χρόνια ή 120.000 χλμ. για την μπαταρία.

Σχεδιαστικά το Spring είναι ένα όμορφο Dacia που μας παραπέμπει στα νέα Sandero. Ως βάση χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Renault Kwid που πωλείται στη Κίνα. To αμάξωμα φτάνει σε μήκος τα 3,734 μέτρα, σε πλάτος τα 1,770 μέτρα και σε ύψος τα 1,516 μέτρα με το μεταξόνιο στα 2.423 εκατοστά.

Στο εσωτερικό το ταμπλό διαθέτει δύο οθόνες (μια μικρή του πίνακα οργάνων και μια ως touch-screen), ενώ υπάρχει χώρος για τέσσερα άτομα. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 290 λίτρα, ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 15 εκατοστά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!