NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άκρως εντυπωσιακή η Hyperscreen της ηλεκτρικής Mercedes EQS [video]

Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το φουτουριστικό ταμπλό της EQS.

H EQS θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Mercedes στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της μάρκας και ειδικότερα στην EQ γκάμα. Όπως μπορείτε να δείτε την μεγαλύτερη επιφάνεια του ταμπλό καλύπτουν οθόνες και ούτε λίγο, ούτε πολύ, το μήκος της Hyperscreen είναι στο 1 μέτρα και 41 εκατοστά!

Η διάταξή της απαρτίζεται από τρεις ανεξάρτητες οθόνες πίσω από ένα υψηλής αντοχής κυρτό κρύσταλλο που διαμορφώθηκε με ειδική επεξεργασία στους 650 oC. H Hyperscreen ενσωματώνει τους αεραγωγούς, είναι τοποθετημένη πάνω σε πέντε σημεία στήριξης τα οποία υποχωρούν σε περίπτωση ατυχήματος.

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μια οθόνη (η μόνη που δεν είναι OLED) με τρισδιάστατα γραφικά για τον πίνακα οργάνων, ενώ την παράσταση κλέβει η μεσαία που είναι και η μεγαλύτερη. Υπάρχει και  μια μπροστά από τον συνοδηγό που υποστηρίζει βασικές λειτουργίες (πλοήγηση, πολυμέσα, βίντεο, καθώς και τηλέφωνο).

Φυσικά υπάρχει και τεχνητή νοημοσύνη, που έχει τη δυνατότητα να κάνει και προτάσεις σε οδηγό και συνοδηγό. Τεχνολογικά, υπάρχουν 8 επεξεργαστές και μνήμες 24 GΒ RAM, ενώ 12 συνολικά ηλεκτρικά μοτεράκια εξασφαλίζουν την απτική ανάδραση στο χειρισμό της οθόνης αφής.

Τέλος, να πούμε πως η Hyperscreen θα είναι προαιρετική στη νέα EQS, που αναμένεται να έχει μια μεγάλη μπαταρία 107 kWh για μια αυτονομία που θα φτάνει τα 700 χιλιόμετρα. Σημείο αναφοράς θα είναι ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd στο μόλις 0,20. Εν αναμονή, λοιπόν, της πλήρους αποκάλυψης της EQS.

Meet Mercedes DIGITAL: The new EQS: Digital design insights

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!