NEA

Το ηλεκτρικό GMC Hummer απέκτησε και SUV έκδοση [video]

Η πρεμιέρα του ηλεκτρικού Hummer είχε γίνει στην pick-up έκδοση. Τώρα, η αμερικανική εταιρία αποκαλύπτει και την SUV!

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει πως το ηλεκτρικό Hummer θα φτάσει και στην Ευρώπη, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται. Όσον αφορά στην αμερικανική αγορά, εκεί θα ξεκινήσει να πωλείται από την άνοιξη του 2023 στην τιμή των περίπου 80.000 δολαρίων, ενώ οι top εκδόσεις του θα ξεπερνούν τις 100.000.

Το Hummer SUV αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, όπως και η διπλοκάμπινη έκδοση του. Με την οποία μοιράζεται την ίδια βάση, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανολογικά, με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται από την τρίτη κολόνα του αμαξώματος και πίσω (αξιοσημείωτη λεπτομέρεια η κρεμαστή ρεζέρβα). Πανομοιότυπο είναι και το ταμπλό με τις οθόνες 12,3’’ (πίνακας οργάνων) και 13,4’’ (touch-screen) με χώρους έως για πέντε άτομα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο βασικές εκδόσεις (οι EV2 και EV2X) με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και απόδοση στα 632 άλογα (στον πίνακα είναι σε hp και όχι σε μετρικό σύστημα με ps) και 10.033 Nm (η ροπή αφορά μέτρηση στον τροχό). Οι τρεις επόμενες εκδόσεις (EV3X, EV Edition 1 και Edition 1 με Extreme Off-Road Package) αποδίδουν 842 άλογα και 15.592 Nm χάρη στην προσθήκη ενός ακόμη ηλεκτρικού μοτέρ.

Φυσικά οι επιδόσεις παραμένουν εντυπωσιακές με το 0-100 χλμ./ ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα. Οι μπαταρίες είναι οι νέας γενιάς Ultium της GM, που εξασφαλίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων στη βασική έκδοση και 480+ σε όλες τις άλλες. Επίσης, στην πρώτη έχουν τεχνολογία φόρτισης 400V, ενώ στις υπόλοιπες σε 800V.

Όπως το pickup, έτσι και το GMC Hummer SUV θα διαθέτει πνευματική ανάρτηση με αύξηση απόσταση κατά 15,4 εκατοστά, επιτρέποντας υδάτινο πέρασμα 70 εκατοστών. Το σύστημα UltraVision με τις 17 διαφορετικές κάμερες (18 στο pick-up) προσφέρει πλήρη περιμετρική ορατότητα. Θα υπάρχει ενεργητική τετραδιεύθυνση με τους πίσω τροχούς να στρίβουν στην ίδια κατεύθυνσης με τους εμπρός και με πρόσθετη λειτουργία Crab Walk (διαγώνια κίνηση, όπως οι κάβουρες!).   

https://youtube.com/watch?v=HwLvqvcWEos

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!