NEA

Γιατί καθυστερεί το νέο hypercar της Porsche;

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την παραγωγή της τελευταίας 918 Spyder και ακόμη η γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην παρουσίαση του διάδοχου μοντέλου.

Ο βασικός λόγος που δεν έχουμε δει ακόμη το hypercar που θα πάρει τα σκήπτρα από την 918 Spyder είναι πως μεσολαβεί όλη αυτή η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, όπως αναφέρει σε συνέντευξη του και ο CEO της Porsche, Oliver Blume. Ο οποίος είπε πως αυτή την εποχή έχουν προτεραιότητα άλλα πρότζεκτ και κυρίως η επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών της εταιρίας.

Πάντως, το πρώτο βήμα προς την hypercar υπόθεση έχει γίνει από την στιγμή που η Porsche αποφάσισε να επιστρέψει στο Le Mans το 2023. Ταυτόχρονα, υπάρχουν έντονες φήμες για μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της μοντέλου, αλλά ο Blume αφήνει να εννοηθεί ότι η Porsche θα κάνει αυτό το βήμα όταν η τεχνολογία των μπαταριών θα είναι ώριμη.

Κάτι που δεν θα γίνει πριν από το 2025 και λογικά αφού η Porsche εξελίσσει μια νέα αποδοτικότερη τεχνολογία μπαταριών με λειτουργία σε υψηλότερες θερμοκρασίες και επίπεδα ισχύος ώστε να ταιριάζουν στις απαιτήσεις ενός hypercar. Το οποίο θα είναι ηλεκτρικό και μια καλή προσέγγιση βασισμένη πάνω στην 918 Spyder μας δίνει ο Ρώσος γραφίστας Aksyonov Nikita.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!