NEA

Τι πρέπει να ξέρετε πριν ασφαλίσετε το όχημα σας – Συμβουλές για καλύτερη ασφάλιση

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς στον 6ο μήνα του έτους όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκέφτονται το επόμενο ασφαλιστικό συμβόλαιο του οχήματος του, που λήγει και πρέπει να ανανεωθεί.

Με αφορμή το παραπάνω πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να διακόψουν την υφιστάμενη  ασφάλιση, ανεξαρτήτως του γεγονότος αν είναι καλή ή όχι. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, φιλτράρουν και τις δαπάνες της μετακίνησης, οπότε σε κάθε αλλαγή ασφαλιστικού συμβόλαιο, ένα από τα ερωτήματα αφορούν και το μέλλον των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της οικογένειας.

Μήπως έχει λανσαριστεί, καινούριο οικονομικό ασφαλιστικό πακέτο με χαμηλότερη τιμή; Μήπως με τα ίδια χρήματα μπορώ να πετύχω περισσότερες καλύψεις; είναι μερικές από τις ερωτήσεις που τίθενται από διερεύνηση. Στο Caroto, μετά από σχετική έρευνα σε ασφαλιστικές, καταλήξαμε σε κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες των καταναλωτών, για την ασφάλιση του οχήματος τους.

1) Προϋπολογισμός. Τι αντέχει η τσέπη μου να πληρώσει; Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας θα είστε σε θέση να αποκλείσετε εξ αρχής κάποια πολύ υψηλά ασφάλιστρα. Είναι κατανοητό ότι ένας υψηλός προϋπολογισμός θα παρέχει τιμές ασφάλισης για ολοκληρωμένα προγράμματα σε σύγκριση με τα πιο οικονομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 2) Οδηγικό παρελθόν. Τι αμαρτίες κουβαλάω από παλιά; Εμπλοκή σε ατυχήματα, οφειλές σε ασφαλιστικές, κλήσεις από την τροχαία δεν πρέπει να τα κρύψετε, στην μελλοντική ασφαλιστική σας γιατί θα ψάξει. Κατά συνέπεια, εδώ βρίσκει εφαρμογή το ρητό, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

3) Είστε Παντρεμένοι; Οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούν τους γονείς πιο υπεύθυνους οδηγούς από αυτούς που δεν έχουν παιδιά. Αυτή η γενική αντίληψη μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα ασφάλιστρα που θα πληρώνετε.

4) Είστε δημόσιος υπάλληλος; ναι οι δημόσιοι υπάλληλοι εξασφαλίζουν καλύτερα συμβόλαια.

5) Έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα; Για να είστε όσο περισσότερο ασφαλής μπορείτε αποφύγετε να προκαλέσετε προβλήματα στην ασφαλιστική σας εταιρεία και να είστε πάντα προετοιμασμένοι με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

6) Έρευνα κάνατε στο διαδίκτυο; Αναζητήστε ασφάλεια αυτοκινήτου online, μιλήστε με ασφαλιστικούς πράκτορες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορεί να σας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες. Περιμένετε και μην  προχωρήσετε με την πρώτη ασφαλιστική που βρέθηκε στο δρόμο σας και έτυχε να έχει κάποια συμφέρουσα προσφορά.

7) Έχετε ιστορικό αποζημιώσεων από ασφαλιστική; Οι ασφαλιστικοί αντιπρόσωποι ενδιαφέρονται για τέτοιες πληροφορίες, καθώς του βοηθά να αξιολογήσουν το στοιχείο του κίνδυνο που μπορεί να φέρετε. Το πιο πιθανό είναι να έχετε υψηλότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο σας αν έχετε ζητήσει μεγάλα ποσά από την ασφαλιστική σας στο παρελθόν, όμως στο μεταγενέστερο στάδιο θα μπορείτε να το διαπραγματευτείτε.

 8) Τι μάρκα αυτοκίνητο έχετε; Σε πολλές ασφαλιστικές δεν αρκεί απλώς να τους ενημερώσετε για τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματος σας. Εάν θέλετε να πάρετε μια ακριβή προσφορά θα χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό του μοντέλου, το έτος κατασκευής και τα στοιχεία της αντιπροσωπείας. Αυτά τα πρόσθετα στοιχεία πληροφοριών θα βοηθήσουν την ασφαλιστική να υπολογίσει την αξία του αυτοκινήτου σας, την απόσβεση του συνολικού περιουσιακού στοιχείου αλλά και τον πιθανό κίνδυνο. Ως εκ τούτου θα μπορέσουν να σας δώσουν μια σωστή προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button