ΑΓΩΝΕΣ

Η Λαμία θα είναι το επίκεντρο του Ράλι Ακρόπολις!

Η Λαμία και όχι το Λουτράκι επιλέχθηκε ως η τοποθεσία διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις που θα γίνει στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Τελικά το κοινό μίλησε και μετά από σχετική ψηφοφορία που έγινε το Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λαμίας. Έτσι, μετά από 8 χρόνια απουσίας το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και θα ξεκινήσει κάτω από την Ακρόπολη. Θα ακολουθήσουν οι ειδικές στην Κορινθία και στους Αγίους Θεοδώρους και από εκεί το επόμενο διήμερο θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας.

Αναλυτικά ο κ. Αυγενάκης τόνισε: “Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας.

Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους”.

Υπενθυμίζεται πως στο ερώτημα “Σε ποια Περιφέρεια πιστεύετε ότι μπορεί να στεριώσει για πολλά χρόνια το Ράλλυ Ακρόπολις;”, έρευνα της Prorata είχε δείξει πως το 56% απαντάει στην Στερεά Ελλάδα, ενώ το 26% στην Πελοπόννησο. Στο ερώτημα σε ποια πόλη (Λαμία ή Λουτράκι) θα θέλατε να γίνει ο αγώνας, το 28% δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει στην Λαμία, το 26% στο Λουτράκι και το 43% λέει πως δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει.

Στο ίδιο ερώτημα, παρατηρούμε ότι όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις επιθυμούν να γίνει ο αγώνας στη Λαμία σε ποσοστό 54%, με ένα 30% να λέει στο Λουτράκι, ενώ μόλις 15% δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα όπου και να γίνει ο αγώνας. Τέλος, η ειδική διαδρομή της Παύλιανης ανακηρύσσεται σαν η καλύτερη διαδρομή τόσο από τον γενικό πληθυσμό με ποσοστό 21%, όσο και από τους “φίλους” του αγώνα με ποσοστό 25%.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!