NEA

Από σήμερα 130,000 ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

130.000 και πλέον ιδιοκτήτες οχημάτων από σήμερα  θα μπορούν κάνουν άρση ακινησίας των αυτοκινήτων τους και με βάση τη νέα τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και αφορά την καταβολή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Με βάση τη ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα  θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών για παράδειγμα  (Μάιο και Ιούνιο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Μάιο- Οκτώβριο  θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

Να τονιστεί ότι είναι πρώτη φορά που μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν τη χρήση του οχήματος με το μήνα, καθώς οι παλαιότερες ρυθμίσεις προέβλεπαν για 1 μήνα χρήσης την πληρωμή επιπλέον 2 μηνών (1+2).

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που έχει κάνει άρση,  οφείλει να επιστρέψει τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτού στην Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός που έχει δηλώσει ότι θα κάνει χρήση του. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται κατά τα ως άνω αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Να τονιστεί ότι αυτός που θα κάνει άρση ακινησίας έχει το δικαίωμα να την κάνει μια φορά. Κατά συνέπεια οι ιδιοκήτες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά για πόσο χρονικό διάστημα θα κάνουν χρήση το όχημα τους

Για την άσρη ακινησίας  Θα χρειαστεί:

  • να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος για το έτος που γίνεται η άρση
  • ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  • έγκριση συνιδιοκτήτη σε περίπτωση πολλών ιδιοκτητών
  • Οι συνιδιοκτήτες λαμβάνουν σχετικό μήνυμα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXIS και δίνουν ή όχι την έγκριση τους. Μετά τις εγκρίσεις όλοι οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται, με όμοιο σχετικό μήνυμα  ή email.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!