NEA

Πίσω από το Seres SF5 κρύβεται η Huawei

Θέμα χρόνου είναι το πότε δούμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα της Huawei που για την ώρα κάνει ζέσταμα με το… Seres!

Όπως δείχνουν τα πράγματα η Huawei θα καταφέρει να ρίξει στην αγορά πολύ νωρίτερα από την Apple το πρώτο της αυτοκίνητο παραγωγής. Προς το παρόν κάνει ντεμπούτο ανεπίσημα με ένα μοντέλο που έχει κατασκευαστεί από την επίσης κινεζική Cyrus υπό το σήμα της θυγατρικής Seres.

Πρόκειται για ένα SUV με δυναμική εμφάνιση και μήκος στα 4,7 μέτρα με μέγεθος κάπου κοντά στο Audi Q5. Σχεδιαστικά δεν υπάρχουν ακρότητες, ενώ το εσωτερικό φαίνεται πολύ ποιοτικό με ένα σύγχρονο ταμπλό με ψηφιακές οθόνες (ειδικά η μεγάλη κεντρική touch-screen) και όλες τις ανέσεις με τελευταίας γενιάς ημιαυτόνομα συστήματα.  

Με δεδομένη την εμπλοκή της Huawei δεν θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από κορυφαίων δυνατοτήτων σύστημα infotainment. Η μεγάλη κάθετη οθόνη συνδέεται αμέσως με τα κινητά τηλέφωνα της εταιρία και μέσα από αυτό αποκτά ένα πλήθος δυνατοτήτων διασύνδεσης και χρήσης πολλών εφαρμογών.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το Seres SF5 διαθέτει σε σειρά υβριδικό σύστημα, με έναν κινητήρα 1,5 λίτρου που λειτουργεί ως range extender. Αυτός φορτίζει μια μπαταρία που τροφοδοτεί μια με ενέργεια δύο ηλεκτρικά μοτέρ με περίπου 560 άλογα και αυτονομία 180 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και 1.000 χλμ. με την λειτουργία E-REV.

Στο Seres SF5 η Huawei έχει τον ρόλο του προμηθευτή και της υποστήριξης αφού αργότερα μέσα στην χρονιά το αυτοκίνητο θα κάνει την εμφάνισή του σε αρκετά καταστήματα της Huawei στην Κίνα με τιμή πώλησης κάτω από τις 30.000 ευρώ.\

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!