NEA

Το Lyriq είναι η πρώτη ηλεκτρική Cadillac [video]

Το Lyriq είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό Cadillac με μπάνικη σχεδίαση και φουλ της τεχνολογίας ώστε να προσελκύσει το αμερικανικό αγοραστικό κοινό.

Σχεδιαστικά το μήκους 4,996 μέτρων Lyriq έχει ότι χρειάζεται για να «ηλεκτρίσει» τους Αμερικανούς, αλλά και να τους καλύψει τις high-tech απαιτήσεις με το όμορφο ταμπλό που στο μεγαλύτερο του μέρος καλύπτεται από οθόνες, πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και φυσικά όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Cadillac έχει μια μεγάλη μπαταρία 100 kWh που προσφέρει ενέργεια για 483 χιλιόμετρα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 345 ίππων που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Σε wallbox 11,5 kW μια ώρα φόρτισης προσφέρει περίπου 50 χλμ., ενώ σε 19,2 kW περίπου 84 χλμ.

H τιμή της Lyriq στις ΗΠΑ είναι στις 60.000 δολάρια (το ενδιαφέρον είναι πως θα κυκλοφορήσει και στη Γερμανία) και η τιμή της θεωρείται δελεαστική για ένα EV με τόσο μεγάλη μπαταρία. Πέρα από την πισωκίνητη έκδοση υπάρχουν σχέδια και για τετρακίνητη. Τέλος α πούμε πως η Lyriq θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στο Tennessee και όπως φαίνεται η GM μπαίνει γερά στην ηλεκτροκίνηση αφού έχει ήδη παρουσιάσει το ηλεκτρικό Hummer που έχει γίνει ανάρπαστο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!