NEAPINED

Ένα Toyota με κινητήρα που «καίει» υδρογόνο [video]

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με καύσιμο υδρογόνο αντί βενζίνης.

Στα προηγούμενα χρόνια είχαν ασχοληθεί διάφοροι κατασκευαστές με τους κινητήρες υδρογόνου αλλά το συμπέρασμα ήταν πως δεν υπήρχε όφελος και πως είναι πιο χρήσιμη η καύση του H2 μέσα σε κυψέλες παρά σε κυλίνδρους.

Η Toyota έρχεται να τραβήξει την δημοσιότητα με έναν πρωτότυπο τροποποιημένο 1.600άρη κινητήρα από ένα GR Yaris ώστε να λειτουργεί με υδρογόνο που θα χρησιμοποιηθεί σε μια αγωνιστική Corolla Sport που θα συμμετάσχει τον Μάιο στο πρωτάθλημα Super Taikuyu Series 2021 με την ομάδα της Orc Rookie Racing.

Αλλά μέχρι εκεί και μην ακούτε αυτά που γράφονται για πως το υδρογόνο (το οποίο έχει νόημα μόνο στα fuel cells) θα είναι αυτό που θα δώσει μία νέα προοπτική στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αν υπάρχει κάτι που θα δώσει την λύση αυτά είναι τα πολλά υποσχόμενα συνθετικά καύσιμα (eFuels) .

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!