NEA

Περισσότερα από 1.000 άλογα θα έχει το Toyota GR Super Sport

Για την ακρίβεια τόσα θα αναμένεται να έχει η πολιτική έκδοση του αγωνιστικού hypercar της Toyota με το οποίο θα συμμετάσχει στο Le Mans.

Η Toyota έχει επιβεβαιώσει εδώ και καιρό την συμμετοχή της στην κατηγορία Le Mans Hypercar και έχει ήδη παρουσιάσει περιστασιακά το αγωνιστικό της σε διάφορες εκδηλώσεις. Την κίνηση στο αγωνιστικό GR010 Hybrid θα δίνει ένας τρίλιτρος V6 2.4 με υβριδικό σύστημα, ο οποίος βάσει κανονισμών θα αποδίδει 680 ίππους.

Ως γνωστόν απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην κατηγορία Hypercar είναι να υπάρξει μια έκδοση παραγωγής σε τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα. Και σε αυτή δεν υπάρχουν κάποια όρια στην ισχύ και σε κυβικά που θα είναι στα 2,4 λίτρα.

Με αυτή την διάταξη η Toyota είχε νίκες στο Le Mans με το ΤS050 Hybrid με τις φήμες να λένε πως η ισχύς θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα! Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας επιπλέον τρίτος ηλεκτροκινητήρας έτσι ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη συνδυαστική ισχύ.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!