NEA

Αντίο με Mitsubishi Pajero Final Edition

Η Mitsubishi ανακοίνωσε το τέλος της παραγωγής του Pajero με μια συλλεκτική έκδοση 800 αυτοκινήτων FE που θα διατεθούν για μία από τις καλύτερες αγορές του μοντέλου: την Αυστραλία.

Μαζί με το Pajero κλείνει και ένα τεράστιο κεφάλαιο στα μεγάλα 4×4, από τα εκείνα που μαζί με το μοντέλο της Mitsubishi εξελίχθηκε και η τετρακίνηση για βαρύ off-road. Το Pajero ήταν στην παραγωγή για τέσσερις δεκαετίες και η τελευταία του ήταν στην αγορά από το 2006 μαζί με κάποια facelift που ακολούθησαν.

Για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1981 και με κορύφωση των πωλήσεων την δεκαετία του 1990 ο κλασικός αντίπαλος του Toyota Land Cruiser ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 3,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Η κάμψη των πωλήσεων άρχισε από κρίση του 2008 και μετά σε συνδυασμό με το λανσάρισμα μικρότερων και πιο ευέλικτων SUV.

Σημαντική είναι η προβολή και στο θρυλικό αγώνα του Ντακάρ (το 1984 που περνούσε από Γαλλία και Αλγερία) με 12 νίκες και κυρίαρχος σε επίπεδο κατασκευαστών από το 2001 μέχρι το 2007. Κάτω από το καπό του Mitsubishi Pajero Final Edition βρίσκεται ένας turbo diesel κινητήρας 3,2 λίτρων που αποδίδει 192 PS και 441 Nm.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!